Publieksinformatie

Wegwijzer

Uw zorgverlener hecht veel waarde aan het verstrekken van de juiste informatie aan u. Een hulpmiddel daarbij is de Wegwijzer. Wij hebben voor u een betrouwbare selectie gemaakt uit het grote aanbod van folders, apps en websites die beschikbaar zijn en u en/of uw naasten kunnen ondersteunen in de palliatieve fase. De Wegwijzer is een overzicht van dit informatieaanbod.

U kunt op de Wegwijzer bijhouden (aankruisen) welke informatie u al hebt gekregen en/of gelezen. Zo kunt u de zorgverleners laten zien welke informatie u al ontvangen heeft. Op de Wegwijzer staat ook een link naar de website of digitale folder.

Opent u hier de Wegwijzer

Voor vragen over de Wegwijzer kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. terecht bij Maaike Scheffer of telefonisch via 071 3628220.

Tijdschrift Pal voor u

Pal voor u Hugo de JongeVanaf het moment dat iemand hoort dat hij ongeneeslijk ziek is, is de behoefte aan informatie groot. In het magazine Pal voor u vertellen deskundigen en mensen die dit zelf meemaken waar je mee te maken kunt krijgen en hoe je hiermee om kunt gaan.

De Pal voor u is een praktisch en informatief magazine. Mensen die ongeneeslijk ziek zijn kunnen baat hebben bij de verhalen die dit magazine biedt, over contact met lotgenoten bijvoorbeeld. Of over praktische (geld) zaken. Of over de veranderingen die ziekte met zich mee kan brengen. Bij het tijdschrift is ook een regionaal katern gevoegd. Hierin vindt u een praktisch overzicht met alle palliatieve zorgorganisaties in de regio.

Wilt u Pal voor u gratis ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regionale Informatiegids

Alle zorgverleners die palliatieve zorg verlenen, zijn door het netwerk Palliatieve Zorg voor u gebundeld in een Regionale Informatiegids. In deze Regionale Informatiegids staan de adressen van de organisaties en instellingen die palliatieve zorg bieden. Waar vindt u palliatieve zorg in uw regio? De regionale informatiegids is te vinden in het magazine Pal voor u, maar ook digitaal via deze link.

De Vrijwillige Palliatieve terminale zorg (VPTZ)

De hulp die VPTZ biedt aan mensen die een moeilijke tijd doormaken, is van onschatbare waarde. Gewoon ‘er zijn’ kan mantelzorgers en terminaal zieken het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. De belangrijkste taak van een vrijwilliger is ‘er zijn’ voor de ongeneeslijk zieke en zijn of haar naasten (partner, familie, vrienden, buren). Dat kan overdag zijn, maar ook ’s nachts. Vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen of huishoudelijke taken. Ze luisteren, ondersteunen patiënt en mantelzorger, doen licht verzorgende taken zoals de zieke naar de po-stoel brengen, draaien in bed enzovoort. De zorg wordt altijd zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de zieke en mantelzorgers.

Lotgenotencontact

In de regio zijn twee inloophuizen waar mensen die met kanker in aanraking komen, elkaar kunnen ontmoeten. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen voor een praatje en een luisterend oor, of meedoen aan verschillende activiteiten die binnen de inloophuizen worden georganiseerd.
•    Inloophuis Scarabee , Oude Vest 17 in Leiden
•    Inloophuis SamenhuiS

 

© 2013 Transmuralis