Casuïstiekbespreking palliatieve zorg voor mensen uit andere culturen

 Registratie gesloten
 
25
Categorie
Palliatieve zorg
Datum
18-10-2018 17:00
Locatie
LUMC, gebouw 2 T-00-022 - Einthovenweg 20 2333 ZC Leiden
Aantal beschikbare stoelen
25
Beschikbare stoelen
Geen plaatsbewijzen meer voor deze datum
Telefoon
071-3628220
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Doelgroep: verpleegkundigen niveau 4 en 5 met ervaring met palliatieve/terminale zorg

In deze interactieve bijeenkomst worden theorie en praktijk met elkaar verbonden.

Nederland is een multiculturele samenleving geworden, dat zie je ook in de zorg terug. De laatste levensfase is in veel culturen een groot taboe. De diversiteit in de samenleving vraagt om een ´interculturele blik´ op palliatieve zorg. Professionals worden geconfronteerd met andere opvattingen over ziekte, leven en dood. Dit bemoeilijkt de communicatie tussen patiënten en hulpverleners. Er kunnen dilemma’s en spanningen ontstaan tussen professioneel handelen en eigen normen & waarden. In deze casuïstiekbespreking gaan we het hebben over culturele verschillen en overeenkomsten in de palliatieve zorg. Hoe verlenen we palliatieve zorg aan mensen uit andere culturen? Welke problemen kom jij tegen in jouw praktijk?

Doel. Onderlinge uitwisseling van kennis, informatie en ervaringen aan de hand van reële casussen. Deelnemers worden van harte uitgenodigd om vooraf casuïstiek of concrete vragen aan te leveren.  Indien nodig maken de docenten een keuze uit de aangeleverde casussen om tot een brede invulling van de avonden te komen.

Doelgroep: Verpleegkundigen niveau 4 en 5 met ervaring met palliatieve / terminale zorg uit alle soorten zorginstellingen.  

Programma
17.00   Ontvangst met broodjes, koffie, thee  
17.15    Casuïstiekbespreking met een combinatie van onderlinge uitwisseling en theorie
19.45    Afsluiting  

Docenten: Jeanet van Noord, verpleegkundig specialist en lid consultatieteam Hollands Midden en Annemarie Schot, oncologieverpleegkundige en lid consultatieteam Hollands Midden

Aanmelden. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. De ervaring leert dat er vaak nog afmeldingen binnenkomen. U kunt zich op onze reservelijst laten plaatsen. U krijgt dan bericht als er toch nog een plekje vrijkomt. Stuurt u daarvoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deelnemers worden uitgenodigd om casuïstiek of concrete praktische vragen aan te leveren bij Jeanet van Noord vóór 10 oktober 2018 via e-mail naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Accreditatie: Accreditatie is aangevraagd voor verpleegkundigen.  

 
 

Powered by iCagenda

© 2013 Transmuralis