Feature Image

Verzorgenden en docenten positief over scholingen palliatieve zorg

Er zijn 16 scholingsmodules beschikbaar om verzorgenden te scholen op het gebied van palliatieve zorg. Deze modules kunnen binnen de eigen zorgorganisatie ingezet worden. Momenteel is er een groep van 13 getrainde docenten beschikbaar om de scholingen (binnen en buiten hun eigen organisatie) te verzorgen. De scholingsmodules worden als positief ervaren door zowel de medewerkers als de docenten.

Bij Thuiszorg IZO is Lindy Lens, Manager zorg en wijk- en wondverpleegkundige, eind vorig jaar gestart met het geven van deze scholingen voor verzorgenden. Lindy vertelt over haar aanpak:
“Ik heb een poll gestart met het team over welke training hen het meest aansprak. Op basis daarvan heb ik een planning gemaakt voor 2024 en 2025.”
Inmiddels heeft Lindy drie scholingen gegeven en is ze zeer enthousiast over de modules:
“Voor mij als trainer zijn de presentaties goed te gebruiken.”
Ook de deelnemers zijn tevreden: “Het team is erg positief over de scholingen, ze leren er veel van en vinden ze ook leuk om te volgen.”

Bent u naar aanleiding van dit bericht nieuwsgierig geworden hoe u de modules kunt gebruiken om verzorgenden binnen uw organisatie te scholen op het gebied van palliatieve zorg? Neem dan via e-mail contact op met programmaleider Palliatieve zorg Anne Kors-Walraven.