Feature Image

Uitnodiging 9 september: vertoning en nabespreking ‘p.s. Loes’

We nodigen zorgverleners en vrijwilligers in de palliatieve zorg van harte uit op 9 september voor de vertoning van ‘p.s. Loes’ in het prachtige Trianon Theater te Leiden.
Na afloop van de documentaire gaan we graag met u en de filmmaker Ellen van Kempen in gesprek over wat de documentaire bij u oproept.

Over de documentaire
In ‘p.s. Loes’ neemt de 86-jarige Loes ons mee in de laatste fase van haar leven. Een laatste wens en laatste wens heeft ze niet. Ze wil nog ‘gewoon gezellig’ napraten met koffie en iets lekkers erbij. Loes is veerkrachtig en opgewekt. Ze ervaart haar dagen in het hospice als de p.s. van haar leven; een extra stukje tijd. De natuur mag beslissen hoelang dit stukje duurt, daar heeft ze zich aan overgegeven. Dit is in het begin gemakkelijk voor Loes. Toch wanneer het langer duurt dan ze gedacht had, en het napraten lastig wordt, voelt Loes de enorme uitdaging om geen regie meer te hebben over haar eigen leven. Tijdens dit proces groeit de band tussen Loes en de filmmaker Ellen van Kempen, die een parallel ziet met het stervensproces van haar eigen vader.

Wanneer?
9 september 2024 
15:00 – 17:00 uur

Waar?
Trianon Theater
Breestraat 31, Leiden, 2311CH

Meer informatie en aanmelden
Via deze link (scholingsagenda) vindt u meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden.