Feature Image

Nu beschikbaar – Wensenboekje: nadenken over de laatste levensfase

Hoe bereid ik me voor? Een ongeneeslijke en/of chronische ziekte die achteruitgaat. Voor iedereen die wil nadenken over de laatste levensfase is er het Wensenboekje als inspiratie, praatstof en houvast.

Zorgverleners uit onze regio kunnen papieren exemplaren bestellen of mensen verwijzen naar de digitale versie.

Het netwerk Palliatieve Zorg stelt het wensenboekje beschikbaar aan mensen met een ongeneeslijke en/of chronische ziekte die achteruitgaat. Het wensenboekje biedt handvatten, inspiratie voor gesprekken, tips en hopelijk structuur, rust en inzicht aan mensen die willen nadenken over de laatste levensfase.

Het wensenboekje kan hulp bieden aan mensen om samen met familie, vrienden, kennissen, artsen, zorgverleners de wensen bespreken om de laatste fase van het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Aangezien er zoveel mensen bij de laatste levensfase betrokken zijn, is het handig om zaken op te schrijven en te delen met alle betrokkenen.

De eerste ervaringen met het wensenboekje zijn positief. We delen graag een reactie van een van onze netwerkleden:
‘‘Ik had een cliënt die terminaal geworden was en waaraan ik het Wensenboekje had gegeven. Deze cliënt heeft het Wensenboekje met de verzorgende, huisarts, zoon, dochter en vrouw ingevuld en ze waren er heel blij mee. Ze hebben het in drie uur tijd helemaal ingevuld en er waren dingen naar boven gekomen waar de cliënt al heel lang mee rondliep, maar die hij niet eerder had durven delen.’’

De digitale versie van het wensenboekje bekijken? Of papieren exemplaren bestellen? Dat is mogelijk via deze link.