Feature Image

Nieuw voor zorgverleners: Toolkit ‘Hartelijk Welkom’

Het Expertisecentrum Dementie, een belangrijke samenwerkingspartner van Transmuralis, heeft vorige maand de Toolkit ‘Hartelijk Welkom’ gelanceerd. In deze Toolkit zijn hulpmiddelen opgenomen om de overgang van thuis naar het verpleeghuiszorg makkelijker te maken.

Aanleiding en werkwijze
Veel zorgorganisaties worstelen met de overgang van thuiszorg naar verpleeghuiszorg. Vaak gaat kennis over de cliënt verloren en voelen mantelzorgers van de cliënt zich overspoeld door alle informatie en emoties. Vanuit het Expertisecentrum Dementie is eerst onderzocht waar de knelpunten zitten en met welke oplossingen mantelzorgers het meest geholpen zijn. Vervolgens zijn er binnen een actieonderzoek nieuwe werkwijzen en hulpmiddelen ontwikkeld, welke zijn gebundeld in de Toolkit ‘Hartelijk welkom!’.

Download de Toolkit!
Zorgprofessionals kunnen de Toolkit gratis downloaden op de nieuwe website van het Expertisecentrum Dementie (dementiezhn.nl), dat kennis delen over dementie als haar missie ziet.  

Betrokkenen actieonderzoek
Het actieonderzoek ‘Hartelijk welkom!’ is uitgevoerd door zorgorganisaties ActiVite, Marente en Topaz in samenwerking met het LUMC en het Amsterdam UMC. Voor dit onderzoek interviewde het actieteam verschillende nieuwe bewoners, hun mantelzorgers en zorgprofessionals. Transmuralis was participant in de klankbordgroep van het onderzoek.