Feature Image

Heidi van den Brink per 1 november nieuwe voorzitter van Transmuralis

Huidige voorzitter Transmuralis, Lia de Jongh (bestuurder Topaz) geeft per 1 november het voorzitterschap over aan Heidi van den Brink (bestuurder Marente). 

Al ruim 10 jaar zetten we ons als Transmuralis in voor de kwaliteit en continuïteit van de domeinoverstijgende samenwerking in de zorg.

Integrale samenwerking in onze regio loopt heel goed
Lia de Jongh, vertrekkend voorzitter Transmuralis: ‘Samenwerken in de zorg is actueler dan ooit. In de toekomst wordt dat steeds belangrijker, zeker nu er ook een integraal zorgakkoord (IZA) ligt. Vanuit Transmuralis doen wij dat al jaren en onlangs hebben zich ook nog eens 13 gemeenten in de regio Zuid-Holland Noord aan ons verbonden. Dus de samenwerking in onze regio loopt al heel goed. Een mooi moment om het stokje over te geven. Wat ik wil meegeven? Houd de kracht van Transmuralis vast: samenwerken is samendoen’, aldus Lia.

Overkoepelend samenwerken biedt kansen
Vanaf 1 november neemt Heidi van den Brink, bestuurder bij Marente, het stokje als voorzitter over. ‘We zijn in Nederland goed in het beantwoorden van specifieke zorgvragen, maar nog niet zo goed in het bieden van integrale zorg. Burgers krijgen vaak ondersteuning of zorg vanuit verschillende hoeken. Deze zorg wordt apart gefinancierd met eigen regels en systemen. Onderlinge samenwerking en communicatie is soms moeilijk of niet vanzelfsprekend’, benadrukt Heidi. ‘Ik zie veel kansen in overkoepelend samenwerken. Gelukkig gebeuren op dit vlak al veel mooie dingen in onze regio. Tegelijkertijd is er ook nog veel te doen. Ik zie een belangrijke rol voor Transmuralis om dit verder uit te bouwen.’