Na de uitvraag van vorig jaar zijn we allereerst aan de slag gegaan om oplossingsrichtingen voor de beschikbaarheid van hulpmiddelen, met name in de terminale fase, te formuleren.

Dit was een knelpunt dat veelvuldig werd genoemd.

Inmiddels hebben we voor de beschikbaarheid van maaghevels en katheters in de eerste lijn praktische oplossingen weten te realiseren met de werkgroep.

Zo zullen we een aantal maaghevelsets per wijksamenwerkingsverband (WSV) verspreiden, die zonder paarse krokodillen op te halen zijn bij een apotheek in het WSV. Zorg en Zekerheid faciliteert deze werkwijze. Voor het gebruik van de katheters sluiten we aan bij de acties, die de beweging “Het Roer Moet Om” tegelijkertijd in gang heeft gezet. Binnenkort volgt meer (praktische) informatie, zodat je als wijkverpleegkundige of huisarts je kwetsbare patiënten snel en zonder onnodig tijdrovend regelwerk kunt helpen.

Voor meer informatie over dit project kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..