Op donderdag 9 juni zijn 23 vrijwilligers van ActiVite, Marente en Topaz geschoold om aan de slag te gaan als waakvrijwilliger. Deze vrijwilligers zijn nu bijvoorbeeld actief in de keuken, als wandelvrijwilliger of als begeleider van activiteiten.

Dankzij de scholing, die verzorgd werd door Lobke Lentjes en Inge van Mansom, kunnen zij nu ook als vrijwilliger van betekenis zijn in de laatste fase van het leven. Zij gaan bewoners en hun naasten ondersteunen door nabij te zijn tijdens deze fase. De aanwezigheid van iemand kan de stervende en naasten een rustig en vertrouwd gevoel geven. 

Tijdens de scholing kregen deelnemers meer informatie over de stervensfase. Daarnaast gingen zij o.a. in gesprek over wat het betekent om nabij te zijn tijdens deze laatste fase en wat je er voor nodig hebt. Een volgende stap is uiteraard dat de vrijwilligers daadwerkelijk ingezet worden. Deze inzet zal geëvalueerd worden.

Wil je meer informatie over dit project? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.