Vorige keer waren we nieuwsgierig naar de komst van mijn opvolger en vandaag ben ik blij dat Veronique Bekendam zichzelf als inkomend directeur in dit voorwoord aan u voorstelt.

Ook Anne Kors-Walraven stelt zich in deze nieuwsbrief aan u voor; we zijn blij dat Anne per 1 april jl. het Transmuralisteam is komen versterken als onze nieuwe programmaleider Palliatieve zorg.

Maar naast het verwelkomen van nieuwe medewerkers, nemen we ook afscheid. Op 6 mei vertrekt Joan Veldhuizen als programmaleider Dementie en CVA binnen Transmuralis. Haar afscheidswoord vindt u ook in deze nieuwsbrief. Wij feliciteren haar met haar terugkeer in de actieve politiek en bedanken haar voor haar inzet voor Transmuralis. De voorbereidingen voor het zoeken naar een opvolger zijn inmiddels gestart.

De komst van Veronique betekent dat het einde van mijn opdracht in zicht is: 28 april is mijn laatste werkdag. De overdracht is reeds gestart en ik bemerkte tijdens de gesprekken met Veronique mijn enthousiasme over de ambitie en de kansen binnen de regio Leiden om samen te werken. Ik wens Veronique en het team daarmee veel succes! 

En dan is nu echt het moment gekomen om goodbye te zeggen en wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking! Wellicht tot ziens.

Hello!

Over enkele weken, op 16 mei, mag ik aan de slag als nieuwe directeur van Transmuralis. Mijn naam is Veronique Bekendam en ik ben nu in mijn laatste dagen als directeur huisartsenzorg, HAP en Farmacie bij Zorggroep Almere. In deze jaren bij Zorggroep Almere heb ik mij ook al ingezet voor verbetering van de regionale samenwerking: bij de huisartsen door de vorming van een regionale huisartsenorganisatie en met het ziekenhuis met vele projecten Juiste Zorg op de Juiste Plek. Ik kijk dan ook enorm uit om mij geheel te wijden aan de regionale samenwerking in de Leidse regio.

Ik ben niet onbekend in Leiden en de Leidse regio, aangezien ik mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit Leiden heb gedaan en tevens heb gewerkt bij gezondheidscentrum Wantveld in Noordwijk en jaren later bij het toenmalige Diaconessenhuis Leiden. Ik vind het dan ook leuk om weer in Leiden terug te keren!

Over mijn privéleven kan ik vertellen dat ik al 33 jaar getrouwd ben en dat we drie volwassen kinderen hebben, die allemaal in Amsterdam werken en wonen. Naast mijn werk houd ik erg van sporten (tennissen en hardlopen), sociale contacten en de zon. Regelmatig gaan mijn man en ik dan ook de zon opzoeken in Zuid-Spanje.

Ik hoop velen van jullie binnenkort te mogen ontmoeten!