Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen ze beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen.

Wat vinden mantelzorgers belangrijk? Hoe ervaren ze de zorg voor hun naasten? Deze en meer vragen stellen ze mantelzorgers in de Dementiemonitor Mantelzorg. Voor goede resultaten is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers de vragenlijst invullen. Helpt u hen hierbij?

Tweejaarlijks onderzoek
Iedere twee jaar houdt Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie. Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij de zorg voor iemand met dementie kan meedoen.

Nieuw dit jaar: óók voor mensen met dementie is een vragenlijst gemaakt. Zo krijgen ze een completer beeld van hoe zorg en ondersteuning wordt ervaren en kunnen we beter opkomen voor de belangen van mensen met dementie.

De zorg verbeteren
De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg deelt Alzheimer Nederland met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel de ondersteuning en zorg voor mensen met dementie te verbeteren.

Helpt u mee?
Help hen om voor de belangen van mantelzorgers en hun naasten met dementie op te komen door zoveel mogelijk mantelzorgers van cliënten van uw organisatie en waar mogelijk cliënten zelf te wijzen op de Dementiemonitor. Dit kunt u doen door flyers te verspreiden met de link naar de online vragenlijst of door schriftelijke vragenlijsten te verspreiden. Neem hiervoor contact op met de regionale afdeling of het netwerk Dementie in uw regio.

Alvast bedankt voor uw medewerking.
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.