De Zorgstandaard Dementie geeft de verbindende visie en dient als richtinggevend perspectief voor continue verbetering over het gehele dementietraject. Wat kan je ermee?

De Zorgstandaard Dementie (2020) geeft een visie op persoonsgerichte en integrale zorg voor personen met dementie en mantelzorgers. Het laat een samenhangende benadering zien voor het gehele dementietraject, van niet-pluis, via de diagnostische fase en leven met dementie naar de stervensfase en nazorg. Het mensbeeld in plaats van het ziektebeeld staat centraal (ongeacht de financieringsbron).

In de regio ZHN gebruiken we de zorgstandaard als richtinggevend perspectief bij:

  • de informatievoorziening over dementie en het daarbij passende aanbod naar alle betrokken doelgroepen (zoals bijvoorbeeld personen met dementie en mantelzorgers, professionals, zorgverzekeraar, gemeenten)
  • het aanpakken en oplossen van praktijkvraagstukken
  • het organiseren van deskundigheidsbevordering
  • het aangaan van gesprekken met (o.a.) gemeenten
  • het verbeteren van de randvoorwaarden voor goede dementiezorg, te weten: proactieve zorgplanning, zorgleefplan, casemanagement dementie en gecoördineerde netwerkzorg

In de regio ZHN streven wij naar dementiezorg die ten minste voldoet aan de minimum kwaliteit volgens de Zorgstandaard Dementie. Wij zijn benieuwd hoe jij de zorgstandaard gebruikt in je werk! Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.