26 Fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en 4 revalidatieartsen namen op 2 november deel aan de eerste kennisbijeenkomst van Neuronet ZHN met als doel kennismaken, -delen en -opdoen.

Door verbinding van de CVA-keten met de eerste lijn wordt nog betere kwalitatieve revalidatiezorg dichter bij huis mogelijk. Dat past goed in de beweging Juiste Zorg op de Juiste Plek waar Transmuralis zich voor inzet binnen Zuid-Holland Noord.

Na de Neuronet-informatiebijeenkomst in april van dit jaar konden 1e lijns fysio’s, ergo’s en logo’s zich aanmelden. Inmiddels hebben bijna 30 nieuwe leden dat gedaan. Neuronet ZHN organiseert o.a. kennisbijeenkomsten voor aangesloten leden, waarvan de eerste op 2 november plaatsvond. Vanuit de subregio’s Leiden, Alphen en Duin en Bollenstreek kwamen de diverse disciplines samen.

De aanwezige revalidatieartsen (verwijzers) kregen kaartjes van Neuronet uitgereikt om zo nog makkelijker 1e lijns specialisten te kunnen vinden die mensen met niet-aangeboren hersenletsel behandelen in de regio.

Neuronet 1

Tijdens de bijeenkomst werden aan de hand van stellingen de hersens van de aanwezigen gekraakt, nieuwe kennis opgedaan, aanwezige kennis opgefrist en ervaringen gedeeld.

Neuronet 2

De bijeenkomst was verder ook een goede gelegenheid om (nader) kennis te maken met collega’s uit de (sub)regio. In 2022 worden vier bijeenkomsten in de regio ZHN gepland (2 x intervisie en 2 x inhoudelijk). Vanuit de deelnemers werden tal van onderwerpen aangedragen.

Neuronet 3

Nieuwsgierig geworden? Op de website van Neuronet kun je meer informatie vinden of je direkt aanmelden. Voor vragen over Neuronet ZHN kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..