RK Zorgcentrum Roomburgh in Leiden is bezig met de realisatie van een nieuwe etage voor mensen met een PG-indicatie. Op deze etage zullen ook 3 appartementen voor echtparen worden gerealiseerd.

Deze appartementen bestaan uit een slaapkamer, een zitkamer en een eigen badkamer. Daarnaast is er uiteraard de gebruikelijke centrale huiskamer, waar wordt geleefd en gekookt.

Het komt in Nederland steeds vaker voor dat beide partners aan dementie lijden en het is hartverscheurend wanneer zij dan, dikwijls na vele jaren getrouwd te zijn geweest, uit elkaar zouden moeten. Om aan deze vraag tegemoet te komen gaat Roomburgh appartementen aanbieden voor echtparen.

Het is niet gezegd dat dit voor alle echtparen de ideale oplossing is, dat blijft natuurlijk maatwerk en vereist een zorgvuldige intake. De vraag naar deze woonvorm is niet exact bekend, maar vooralsnog verwacht Roomburgh de kamers, die begin januari worden opgeleverd, snel te kunnen vullen.

De ervaring die wordt opgedaan met deze vorm van wonen, lijkt Roomburgh zeer relevant, ook voor echtparen waarbij één van de partners dementie heeft. De teamleider Bianca Alkemade en haar team zien met veel enthousiasme uit naar de realisatie van deze woonvorm.