In september is de PaTz-groep Leiderdorp gestart met een enthousiaste groep huisartsen, wijkverpleegkundigen, een consulent palliatieve zorg van het regionaal consultatieteam en apothekers. Vanuit alle huisartspraktijken in het dorp zijn huisartsen aanwezig.

Verder zijn wijkverpleegkundigen van ActiVite, Zorg-Vuldig en Pro-Cura betrokken. Ook is er vertegenwoordiging vanuit Apotheek Boehmer, hetgeen een waardevolle aanvulling blijkt te zijn.

"We zijn inmiddels 2 keer bij elkaar geweest. Per bijeenkomst wordt bepaald wie een casus inbrengt of komt een inhoudelijk onderwerp aan bod. De laatste keer deelde de apotheker welke materialen (incontinentiemateriaal, voedingssupplementen, enz.) wel en niet door de zorgverzekeraars vergoed worden. In anderhalf uur wordt veel kennis uitgewisseld en daardoor verbetert de kwaliteit van de palliatieve zorg in de gemeente."

Renate Tuijten, directeur Pro-Cura

Ook interesse in een PaTz groep?

Lees hier meer over PaTz methodiek
Bekijk hier de korte informatie film

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.