Sinds oktober rijdt op maandag de Flexbus van Topaz. Dit is een groot succes. Zo vertelde een mevrouw tegen haar man, toen zij thuis kwam: “Dit was de mooiste dag uit mijn leven”.

De Flexbus is een vorm van dagbesteding voor mensen met dementie. De deelnemers gaan niet naar een vaste locatie maar worden thuis opgehaald door de Topaz-bus en rijden iedere keer ergens anders heen, er is professionele begeleiding aanwezig.

De afgelopen periode werd een bezoek gebracht aan de Geitenboerderij het Geertje en de Hortus in Leiden. In deze opstartfase rijdt de Flexbus nog niet iedere week. Hieronder leest u de planning voor de komende periode:

8 november wordt de nachtwacht bekeken
22 november is de bestemming nog niet bekend
6 december wordt er een Kerstmarkt bezocht

In 2022 wordt er meegedaan aan de pilot een onvergetelijk museum van de Lakenhal en ook de mogelijkheden met Museum Boerhave worden onderzocht.

Voor deelname moeten mensen een WMO- of WLZ-indicatie hebben. Deelnemers betalen zelf hun entree en lunch (zij nemen dat cash mee per keer).
Een QR-code met het corona-vaccinatiebewijs is verplicht om ergens naar binnen te gaan.

Mocht je nog vragen hebben of mensen weten die hiervoor belangstelling hebben, dan graag aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..