Wat is er de afgelopen twee jaar gebeurd in de regio? Wat kunnen we van elkaar leren? Op 25 november laten we zien hoe je werkt aan een dementievriendelijke gemeenschap.

Mooie voorbeelden worden gedeeld. Daarnaast gaan we o.a. in gesprek over het bereiken en ondersteunen van inwoners en met dementie en mantelzorgers met een niet-westerse achtergrond.

In 2019 kwamen betrokkenen uit alle 13 gemeenten bij elkaar in de Scheppingskerk in Leiderdorp om ervaringen uit te wisselen over het werken aan een dementievriendelijke gemeenschap. Toen werd al duidelijk dat er niet één manier is om dit te doen. Wel kunnen we veel van elkaar leren. Twee jaar na deze startbijeenkomst kijken we hoe het in sommige gemeenten verder is gegaan en hoe het er nu voor staat. Wat hebben de klantreizen dementie in Alphen aan den Rijn en Leiden opgeleverd? Hoe heeft Leiderdorp de puzzelstukjes opgepakt?

Naast het delen van goede voorbeelden is er ook ruimte voor praktijkvraagstukken. Hoe bereiken en ondersteunen we mensen met dementie en mantelzorgers met een niet-westerse achtergrond?

In september wordt het definitieve programma bekend gemaakt en kan je je aanmelden via de website van Transmuralis. Heb je vragen of wil je iets vertellen? Laat het weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor de Save the date