Casemanagement dementie blijkt keer op keer belangrijk te zijn voor mensen met dementie en hun naasten. Om de kwaliteit van het casemanagement hoog te houden gaan casemanagers ook na de zomer weer met elkaar in gesprek over hun belangrijke werk.

Ten behoeve van deze overleggen is de regio opgesplitst in drie subregio’s, groot-Alphen, groot-Leiden en de Duin- en Bollenstreek. Met elkaar delen we kennis en wisselen we ervaringen uit. Daarnaast behandelen we casuïstiek samen met psychologen en specialisten ouderengeneeskunde. Periodiek sluiten medewerkers van bijvoorbeeld het zorgkantoor of het CIZ aan om informatie uit te wisselen of vragen te beantwoorden. Ook kunnen andere beroepsgroepen aansluiten om kennis te delen. Zo sloten begin van het jaar de geestelijk verzorgers aan om meer te verdelen over wat zij kunnen betekenen voor mensen met dementie.

De data en tijdstippen van de overleggen (vooralsnog digitaal) staan op de website van Transmuralis en de zorgappZHN. Als je (als casemanager, psycholoog of specialist ouderengeneeskunde) aan wilt sluiten maar je krijgt nog geen uitnodiging, dan kan je je melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je een keer in gesprek met casemanagers over jouw rol? Dat kan ook. Laat het weten!