Op vrijdag 2 juli begint een vijfdelige serie van informatieve uitzendingen met betrekking tot keuzes in de laatste levensjaren op RTV Sleutelstad.

Het netwerk heeft hier eerder bijeenkomsten per gemeente voor georganiseerd met het Ouderenberaad. Voor we de reeks in de regio konden afsluiten gooide corona ook hier roet in het eten. Er is toen een digitale opzet gemaakt met/voor RTV Sleutelstad. De regels werden rond die tijd echter verder aangescherpt en opnames waren niet langer mogelijk.

De situatie is inmiddels zo dat de uitzendingen (opnames) doorgang kunnen vinden.
Hierbij vinden jullie de informatie met betrekking tot de uitzendingen en thema’s!

Keuzes in de laatste levensjaren - Programma TV uitzendingen:

  1. Vrijdag 2 juli, 16.00-16.30: Toestemming, m.m.v. Rolf de Vriend, huisarts
  2. Vrijdag 9 juli, 16.00-16.30: Wilsverklaringen, m.m.v. Karina Scheirlinck, NVVE
  3. Vrijdag 16 juli, 16.00-16.30: Vertegenwoordiging en Wilsonbekwaamheid, m.m.v. Maartje Klapwijk, specialist ouderengeneeskunde
  4. Vrijdag 23 juli, 16.00-16.30: Medische zorg, grenzen aan de behandeling, m.m.v. Annelies Weverling, klinisch geriater
  5. Vrijdag 30 juli, 16.00-16.30: Euthanasie, m.m.v. Philomeen Wijenborg, scen-artsDe uitzendingen van RTV Sleutelstad zijn in de regio Leiden te volgen op Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421 en online terug te zien op www.sleutelstad.nl De uitzendingen worden in de week erna enkele malen herhaald. De serie wordt in september in haar geheel herhaald. Kijkers met vragen kunnen die stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De uitzendingen van RTV Sleutelstad zijn in de regio Leiden te volgen op Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421 en online terug te zien op www.sleutelstad.nl De uitzendingen worden in de week erna enkele malen herhaald. De serie wordt in september in haar geheel herhaald. Kijkers met vragen kunnen die stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Inleider: Dr. Dorothea Touwen, docent en onderzoeker Ethiek en Recht van de Gezondheidszorg LUMC
  • Gespreksleider: Ton Kohlbeck namens het Ouderenberaad Zuid-Holland Noord