Hospice Issoria en VPTZ Leiden e.o. slaan de handen ineen en gaan samen verder onder de naam ‘Issoria Hospice & Thuis’. Hierdoor ontstaat er één aanspreekpunt voor de palliatieve zorg in thuis- en bijna-thuis setting.

Herkenbaarheid en vindbaarheid van passende zorg en ondersteuning in de laatste levensfase worden zo voor zorgvragers in de palliatieve fase vergroot.

Hospice Issoria mei 2021Hospice Issoria biedt al 18 jaar palliatief terminale zorg in een huiselijke locatie. Ook wordt er rouwondersteuning in zowel groepsverband als op individuele basis geboden. Sinds april 1986 leveren de vrijwilligers van VPTZ Leiden en omstreken ondersteuning aan palliatief terminale cliënten in de thuissituatie. Er is sinds jaren een intensieve samenwerking tussen VPTZ Leiden en Hospice Issoria.

Ruim 130 vrijwilligers en een team vaste verpleegkundigen maken de zorg en ondersteuning van deze nieuwe organisatie mogelijk. Er is een nieuw logo ontworpen, dat de samenwerking uitbeeldt.

Op 15 mei werd de nieuwe stichting ten doop gehouden tijdens een bijeenkomst voor 30 genodigden in aanwezigheid van burgemeester Henri Lenferink en directeur Carla Aalderink van de landelijke koepelorganisatie VPTZ Nederland. Voorzitter Marcel Verburg van Issoria Hospice & Thuis benadrukte het belang van één loket: “Deze fusie zal leiden tot makkelijkere vindbaarheid van hulp en tot meer kwaliteit omdat kennis en ervaring beter kan worden gebundeld.”

Meer informatie?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
071 514 2275