Zoals u waarschijnlijk weet zijn alle Alzheimer Cafés in Nederland vanwege de coronamaatregelen gesloten. Dat spijt ons, de werkgroepleden van de Alzheimer Cafés die de avonden organiseren, heel erg.

Ondanks vele inspanningen is het niet in alle Cafés in onze regio gelukt een alternatief voor het Café te organiseren, b.v. online of via de regionale radio of TV. Wij vinden het toch fijn om met voormalige en potentiële bezoekers, mensen met dementie en mantelzorgers, in contact te blijven of te komen. Wij stellen het op prijs wanneer het onderwerp Alzheimer Café toch wordt genoemd in het introductiegesprek van de casemanager.

Mocht er behoefte zijn aan brochures van Alzheimer Nederland, dan kunt u dit verzoek indienen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u vragen aan een van de leden van de werkgroep, dan kunt u eveneens een mail sturen naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Graag in de mail benoemen aan welk Café u een vraag wilt stellen. Het secretariaat zal ervoor zorgen dat uw mail wordt doorgestuurd naar de werkgroep van het betreffende Café.

Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest
Op 8 april vanaf 19.00 verzorgt het Alzheimer Café voor het eerst een online uitzending. Aanmelding hiervoor kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U krijg dan een link toegestuurd; met een druk op de link is uw aanmelding voor het Café klaar.

Alzheimer Café Voorschoten verzorgt online uitzendingen. Meer informatie hierover vindt u op hun website.  

Alzheimer Café Katwijk verzorgt online uitzendingen op www.rtvkatwijk.nl/live-radio/ of op de radio: Ether Radio – 106.8 FM, Ziggo Analoog – 88.1 FM, Ziggo Digitaal – Kanaal 916, KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085, Telfort met zwarte afstandsbediening – 3142 (2e woensdag van de maand, van 18.00 tot 19.00 uur).

Meer informatie over de Cafés in onze regio kunt u vinden op www.alzheimer-nederland/zhollandnoord.

Veel informatie en tips voor mensen met dementie en mantelzorgers (ook over vaccineren) is te vinden op www.dementie.nl