Mijn naam is Monique de Ruiter en ik ben 8 maart jongstleden voor 16 uur per week bij Transmuralis gestart als projectleider in de palliatieve zorg.

Foto Monique de RuiterNa het doorlopen van de hotelschool heb ik gewerkt in de hospitality branche in het Midden-Oosten, Zuid-Frankijk en Italië. Bij terugkomst in Nederland zijn wij in het mooie Oegstgeest gaan wonen.

Na een commerciële functie ben ik als adviseur particuliere zorg bij een zorgorganisatie in Zuid-Holland Noord gaan werken. Hier combineerde ik de kennis en ervaring uit de hospitality (niet voor niets komt dit woord voort uit het woord hospital) met mensgerichte gastvrije zorg. Passende zorg verlenen door te luisteren naar de wens van de cliënt/patiënt en deze centraal stellen.

Door recente persoonlijke ervaringen ben ik bekend geworden met de multidisciplinaire palliatieve zorg waar het goed luisteren naar de wens van de patiënt ook centraal staat. Vanuit mijn kennis en ervaring zal ik mij samen met collega Maaike Scheffer gaan inzetten om verbinding te realiseren binnen onze netwerken en zorgaanbieders en daarmee onze gezamenlijke palliatieve doelstellingen. Ik kijk er dan ook naar uit om, met de overige Transmuraliscollega’s en onze netwerkpartners, de kwaliteit van palliatieve zorg in deze regio nog verder te verbeteren.