In verband met het aanstaande vertrek van Louise Crama bij Transmuralis start Joan Veldhuizen per 1 oktober als nieuwe programmaleider CVA. Joan is al bijna twee jaar werkzaam bij Transmuralis en pakt deze rol op naast haar werkzaamheden als programmaleider Dementie.

Door deze twee rollen te combineren verwachten wij daarbij dat goed gebruik kan worden gemaakt van de opgedane expertise en ervaringen uit beide netwerken.

Louise2020
Tot 1 oktober heeft Louise Crama de rol van Programmaleider met veel enthousiasme vervuld. Louise over het netwerk: “In de afgelopen jaren is er gebouwd aan het CVA-netwerk en het zorgpad CVA dat nu stevig staat. De zorg aan de patiënt loopt vloeiend over van het ziekenhuis naar de vervolginstelling waarbij de zorg in de verschillende organisaties goed op elkaar aansluit. Ook voor de patiënt die terug naar huis kan is er goede begeleiding door de centrale zorgverlener. De centrale zorgverlener staat in nauw contact met de zorgorganisaties en kan daarmee indien nodig overleggen of terugverwijzen”. Tussen de verschillende organisaties van het netwerk bestaan korte lijnen. Men weet elkaar te vinden en bij vragen of knelpunten wordt dit met elkaar opgepakt.

Louise vervolgt “Ik heb een eerste start gemaakt met het jaarplan voor 2021 en verder. Het borgen van wat we hebben staat stevig, maar daarnaast blijft ruimte en noodzaak voor doorontwikkeling. De omgeving waarbinnen het CVA-netwerk zich beweegt staat immers niet stil. Een verdere aansluiting van de eerstelijns gespecialiseerde neuropraktijken en meer aandacht voor de chronische fase zijn dan ook ideeën die ik aan Joan zou willen meegeven. Ook kan in 2021 een vervolg worden gegeven aan de netwerkbijeenkomst en netwerkscholingen die voor dit jaar gepland stonden maar helaas door corona niet konden doorgaan”.

Per 1 okt gaat Louise de poliklinieken neurologie en neurochirurgie in het Alrijne ziekenhuis aansturen. “Van daaruit zal ik ongetwijfeld de ontwikkelingen van het CVA-netwerk blijven volgen. Ik wens Joan veel succes met het voortzetten van de werkzaamheden en wil het netwerk graag bedanken voor de prettige samenwerking”.