Hersenletsel.nl is er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten. Zij richt zich op de levenslange gevolgen van (niet aangeboren) hersenletsel.

logo hersenletselnlZij staat voor het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie op een wijze, die recht doet aan zowel mogelijkheden als beperkingen van de mens met hersenletsel. De pijlers van de vereniging zijn belangenbehartiging, lotgenotencontact en informatievoorziening.

Belangenbehartiging

Mensen met hersenletsel en hun naasten staan in de belangenbehartiging centraal. Hersenletsel.nl wil hen versterken zodat ze ondanks hun beperkingen ten volle kunnen meedoen in de maatschappij. Hersenletsel.nl werkt samen in een netwerk van zorgprofessionals, beleidsmakers, verzekeraars en anderen om de zorg en opvang van mensen met hersenletsel optimaal te organiseren. Dit doet de vereniging o.a. door te helpen bij de ontwikkeling van zorgstandaarden en door te adviseren of te participeren in beleids- en zorgtrajecten die gaan over de kwaliteit van het leven en verzorging van mensen met hersenletsel. Ook binnen het CVA netwerk worden de belangen van de patiënt vertegenwoordigd door Hersenletsel.nl. In de klankbordgroep en in werkgroepen is Christine Dessauvagie namens Hersenletsel aanwezig.

Lotgenotencontact

Hersenletsel.nl organiseert op veel plaatsen en op uiteenlopende manieren contacten tussen lotgenoten en organiseert ook landelijke dagen en weekenden voor mensen met hersenletsel en hun naasten. In de regio Zuid-Holland Noord worden regelmatig lotgenotenbijeenkomsten georganiseerd. De agenda van deze bijeenkomsten vindt u via www.hersenletsel.nl.

Informatievoorziening

Hersenletsel.nl geeft informatie via o.a. de website www.hersenletsel.nl, het Hersenletsel Magazine, in talloze publicaties en op informatiemarkten zoals `de dag van de beroerte`.

Lidmaatschap en informatie over Hersenletsel.nl

Voor € 32.50 kan men lid worden van Hersenletsel.nl. Voor meer informatie of direct aanmelden wordt verwezen naar de website.

Voor meer informatie over Hersenletsel.nl kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..