Op 24 augustus organiseert Transmuralis van 15.00 tot 17.00u te ActiVite Leiderdorp de scholing Ouderenmishandeling; zo moeilijk als het lijkt.

Vanuit de casemanagers dementie ontvangen wij signalen dat zij steeds vaker te maken krijgen met situaties, waarin er vermoedens zijn van verwaarlozing, misbruik of mishandeling van ouderen.

Mensen met dementie blijven langer thuis, waardoor er een grote belasting ontstaat voor de omgeving. Regelmatig moeten mensen lang wachten op een opname in een verpleeghuis. Deze factoren werken soms ook situaties van misbruik in de hand.  

Vaak zijn er bij de casemanagers twijfels of de vermoedens van mishandeling gegrond zijn en is er onbekendheid over wanneer je hierover het beste contact kunnen zoeken met de instantie Veilig Thuis. Vraagstukken die naar alle waarschijnlijkheid ook herkenbaar zijn voor andere zorgverleners in de thuissituatie.

Inschrijving is niet meer mogelijk. U kunt zich wel op de wachtlijst laten plaatsen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.