Op 10 mei vierden wij ons 10-jarig jubileum samen met meer dan honderdtachtig gasten bij Scheltema Leiden. Het was een geslaagd samenkomen van vele medewerkers, vrijwilligers, managers en bestuurders werkzaam bij de ruim dertig aangesloten organisaties.

De kunst van samenwerken stond centraal tijdens deze feestelijke bijeenkomst.

Foto Lia kleinVoorzitter raad van bestuur, Lia de Jongh, vestigde de aandacht op de collectieve verantwoordelijkheid van samenwerken. Ze deelde haar visie over de kracht van Transmuralis: ‘‘samenwerken = samen doen!’’

 ‘‘Transmuralis is van iedereen dus het was ook een feestje van iedereen’’ aldus Veronique Bekendam

 

Foto Hanne de Vrie kleinHet ‘samen doen’ werd diezelfde middag nog ten uitvoer gebracht. Onder leiding van zangeres en dirigente Hanne van de Vrie ging het publiek aan de slag met de kunst van samenwerken. Of beter gezegd: samenwerken in de kunst. De vaardigheden van samenwerken in de muziek werden getraind: luisteren, afstemmen, communiceren, leiden en volgen. De uitvoer van deze vaardigheden leverde hilarische momenten op.


Sprekers Albertine van Diepen en Maartje Klapwijk verzorgden twee inhoudelijke sessies: Passende zorg en Palliatieve zorg voor mensen met dementie. De boodschap van Albertine was ‘‘we moeten samenwerken om verder te komen’’. Maartje benadrukte het belang van proactieve zorgplanning bij mensen met dementie. 

Foto Albertine kleinfoto Maartje Klapwijk klein

 

 

 

 

  
Maartje Klapwijk, links op de foto en Albertine van Diepen, rechts op de foto


Foto_Mark_Tuitert_klein_zonder_zwarte_rand.jpg

"Teambelang is je eigen belang" aldus Mark Tuitert

Mark Tuitert inspireerde, als oud-topschaatser en Olympisch Goud winnaar, met zijn verhaal in de strekking ‘Eigen belang is ondergeschikt aan het teamresultaat’. Dit refereerde aan de boodschap van Lia de Jongh: ‘‘Zet de burger op nummer 1 en niet de zorgorganisatie waar je werkzaam bent’’.Dank aan allen die aanwezig waren, want dankzij hen is Transmuralis geworden wat het nu is!

 


Kon u helaas niet deelnemen, maar bent u wel nieuwsgierig naar de presentatieslides van Albertine van Diepen en/of Maartje Klapwijk? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij sturen u de presentatie dan toe.