Proactieve zorgplanning wordt ook in de huisartsenpraktijk steeds meer van belang.

Proactieve zorgplanning heeft meerdere voordelen, maar over de effecten bij mensen met dementie is tot op heden weinig bekend.

Momenteel loopt er in de regio Zuid-Holland Noord een onderzoek naar proactieve zorgplanning vanuit de huisartsenpraktijk voor mensen met dementie en hun naasten. Het onderzoek is genaamd Cont-END WP2 en wordt uitgevoerd vanuit het LUMC.

Deelnemende huisartsen krijgen een praktische training die wordt gegeven door HoutenBeenTheater in samenwerking met experts op het gebied van proactieve zorgplanning. Praktijkondersteuners of verpleegkundig specialisten zijn ook van harte uitgenodigd om deel te nemen. Voor de training worden accreditatiepunten aangevraagd.

Het onderzoeksteam is nog op zoek naar huisartsenpraktijken, die willen participeren in dit onderzoek. Graag geven zij u meer uitleg over inhoud van het onderzoek en de benodigde tijdsinvestering. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u met hen contact opnemen.