Zorgorganisaties streven naar de beste kwaliteit van palliatieve zorg voor patiënten en hun naasten. Voortdurende evaluatie en verbetering van zorg zijn principes van kwaliteitsmanagement. In 2017 is de zelfevaluatie palliatieve zorg ontwikkeld om dit continue proces in de palliatieve zorg te ondersteunen.

Doel
Het doel van de zelfevaluatie is inzichtelijk te maken waar de organisatie als geheel, als afdeling of samenwerkingsverband staat ten opzichte van de waarden, wensen en behoeften van de patiënt en diens naasten. Op basis van een objectieve blik kunnen conclusies worden getrokken en aanbevelingen worden gegeven voor gestructureerde verbetering van de palliatieve zorg. De zelfevaluatie nodigt uit om inzicht te krijgen in het niveau van de zorg, het beleid en in het kwaliteitsverbeterings- en borgingsproces (PDCA-cyclus). Het is geen kwaliteitskeurmerk of accreditatieprogramma.

Voor wie
De zelfevaluatie is bedoeld voor zorgorganisaties die samenwerken binnen een netwerk Palliatieve zorg en die hun zorg willen verbeteren door kritisch te kijken naar de kwaliteit en organisatie van hun palliatieve zorg.

Meer informatie of interesse in de zelfevaluatie?

Hier opent u de factsheet.

Uw vragen kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. stellen aan Maaike Scheffer.