Feature Image

Koppelbed thuissituatie aanvragen

Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar mooie muziek luisteren.
Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed vormt de ideale oplossing voor mensen die samen willen zijn.

Wat is een koppelbed?

Wanneer je twee zorgbedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Het bed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Zo wordt heel eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed gecreëerd.

Hieronder vindt u alle informatie om een koppelbed in de thuissituatie aan te vragen

De inzet van een koppelbed is mogelijk via telefonische aanmelding. Voor het uitlenen van het koppelbed wordt door de klantenservice de vraag gesteld: ‘Is de prognose dat de persoon in kwestie mogelijk binnen een jaar komt te overlijden?’ Wanneer dit het geval is, komt die persoon en de familie in aanmerking voor een koppelbed. De klant ontvangt eenmalig een factuur van € 16,50 voor transport en reiniging van het koppelbed.

Kent u iemand die in aanmerking komt voor een koppelbed? Neem dan contact op met de klantenservice van Vegro via: 0900- 288 77 66.

Tips voor borging

Hier vindt u een document met tips om het koppelbed in de organisatie te borgen.