Maaike zwartwitDie vraag is me de afgelopen maanden vaak gesteld. Normaal zou ik zo’n vraag relatief simpel beantwoorden met bijvoorbeeld  “goed” of  “zoals ik bedacht had”.  Ik heb deze vraag echter niet eenmaal hetzelfde beantwoord.

Evelien zwartwit vierkant 2Dat was wat ik als stagiair nodig had om in januari aan de slag te gaan bij Transmuralis. Het lijkt alsof ik - net zoals bij veel banen - de hele dag achter de computer hetzelfde werk aan het doen ben. Toch is elke stagedag anders en dat is wat het zo leuk maakt!

Marleen zwart witTerwijl Transmuralis op donderdag 15 januari haar tweede verjaardag vierde, sprak de Helmondse Maria Smit de Tweede Kamer toe over haar burgerinitiatief. Ze legde de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid uit waarom artsen patiënten schriftelijk moeten informeren over operaties.

Els zwartwitZeven jaar geleden werd mij gevraagd of ik coördinator van het netwerk Palliatieve Zorg in deze regio wilde worden. Zonder opleiding in de zorg, maar mét persoonlijke ervaringen, heb ik daar volmondig ‘ja’ op gezegd. Al snel ontdekte ik dat mensen die palliatieve zorg geven, dat met grote bevlogenheid doen.

inge zwartwitMijn oma is honderd jaar geworden. Ze was nooit ziek. Op haar 94e klom ze nog op stoelen om schoon te maken en ze was 97 toen ze voor het laatst op vakantie ging. Ze stond altijd klaar voor anderen en ze klaagde nooit. Ook liet ze zich niet op de kop zitten. Kittig stapte ze op de burgemeester af toen ze niet kreeg waar ze recht op had. De burgemeester bond in voor mijn kleine, slimme oma met haar ijzersterke gezondheid.