Patiëntenvereniging: Hersenletsel.nl                                             

Hersenletsel.nl is er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten en richt zich op de levenslange gevolgen van (niet-aangeboren) hersenletsel zoals een CVA. Zij staat voor het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie op een wijze die recht doet aan zowel mogelijkheden als beperkingen van de mens met hersenletsel. De pijlers van de vereniging zijn belangenbehartiging, lotgenotencontact en informatievoorziening.

Belangenbehartiging

Mensen met hersenletsel en hun naasten staan in de belangenbehartiging centraal. Hersenletsel.nl wil hen versterken zodat ze ondanks hun beperkingen ten volle kunnen meedoen in de maatschappij. Hersenletsel.nl werkt samen in een netwerk van zorgprofessionals, beleidsmakers, verzekeraars en anderen om de zorg en opvang van mensen met hersenletsel optimaal te organiseren.

Ook binnen het CVA-netwerk Zuid-Holland Noord worden de belangen van de patiënt vertegenwoordigd door Hersenletsel.nl.

Hersenletsel.nl geeft informatie via o.a. de website www.hersenletsel.nl, het Hersenletsel Magazine, in talloze publicaties en op informatiemarkten zoals `de dag van de beroerte`.
Voor € 32.50 kan men lid worden van Hersenletsel.nl. Voor meer informatie of direct aanmelden wordt verwezen naar de website.

Voor meer informatie over Hersenletsel.nl kunt u mailen met Paul Raterman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Lotgenotencontact

Hersenletsel.nl organiseert op veel plaatsen en op uiteenlopende manieren contacten tussen lotgenoten en organiseert ook landelijke dagen en weekenden voor mensen met hersenletsel en hun naasten. In de regio Zuid-Holland Noord organiseren Transmuralis en Hersenletsel.nl regelmatig gezamenlijk lotgenotenbijeenkomsten. De agenda van deze bijeenkomsten vind u hier