Voorwaarde voor goede zorg en ondersteuning voor CVA-patiënten en hun naasten is een actueel kennisniveau bij alle betrokken zorg- en hulpverleners. Een van de speerpunten van het CVA-netwerk luidt: Verbeteren en borgen van kwaliteit van de CVA-keten door het versterken van samenwerking en kennisdeling tussen organisatie en professionals.

Op verschillende manieren draagt Transmuralis bij aan deskundigheidsbevordering van professionals:

Netwerkbijeenkomst

Er stond een netwerkbijeenkomst gepland voor het voorjaar van 2020 maar deze is wegens het coronavirus verschoven naar een later moment in 2021.

Themabijeenkomsten

Het netwerk organiseert regelmatig themabijeenkomsten. Zie voor het actuele overzicht onze agenda.

Kijkje in de keten

Om patiënten optimale zorg te kunnen verlenen is het noodzakelijk dat zorgaanbieders het werk op elkaar afstemmen en elkaars organisaties kennen. Daarnaast kan kennisdelen bijdragen aan een verbetering in de afstemming van de zorg.

Alle instellingen binnen het CVA-netwerk staan open voor het ontvangen van zorgverleners uit andere instellingen voor het zogenoemde “Kijkje in de keten”.

Bij het “Kijkje in de keten” loop je een dagdeel mee met de CVA-zorgverlener in een andere instelling.

Vanuit alle disciplines, betrokken bij CVA-zorg, kunnen medewerkers met elkaar meelopen.

Indien je interesse hebt in een “Kijkje in de keten” kun je een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., programmaleider CVA.