• slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slide3.jpg

Casuïstiekbespreking palliatieve zorg

 Registratie gesloten
 
26
Categorie
Palliatieve zorg
Datum
6-06-2019 16:00
Locatie
LUMC, gebouw 1 J-01-116 - Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden
Aantal beschikbare stoelen
26
Beschikbare stoelen
Geen plaatsbewijzen meer voor deze datum
Telefoon
071-3628220
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bijlage
Over euthanasie en voltooid leven

U kunt zich niet meer via de site inschrijven. Er zijn nog wel enkele plekken beschikbaar. U kunt zich hiervoor aanmelden door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarin naast uw naam, organisatie en bignummer ook uw mobiele telefoonnummer door.

De euthanasiediscussie lijkt ingewikkelder dan ooit tevoren nu ook het concept ‘voltooid leven’ een rol speelt. Op dit moment is het lijden aan een medische aandoening, zoals bijvoorbeeld een terminale vorm van kanker of een zogeheten stapeling van ouderdomsklachten, een vereiste voor het toepassen van euthanasie.

Er zijn echter ook andere, niet-medische redenen voor een stervenswens, zoals het gevoel hebben dat je leven voltooid is. Sommige ouderen die om deze reden een stervenswens hebben, dienen een verzoek in tot euthanasie, maar dat wordt niet ingewilligd omdat het lijden geen medische oorzaak heeft. De onderwerpen euthanasie en voltooid leven roepen veel vragen en discussie op.

Een eenduidige omschrijving van voltooid leven is moeilijk te geven omdat het vooral om een uiterst persoonlijke ervaring gaat, die voor iedereen anders zal zijn. "Niemand zal ooit over een ander kunnen zeggen dat zijn leven voltooid is. Iemand zal dat uiteindelijk alleen zelf kunnen bepalen, omdat het een persoonlijke ervaring is", sprak D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra.

In de casuïstiekbespreking voor verpleegkundigen gaan we a.d.h.v. casuïstiek met elkaar in gesprek over euthanasie en voltooid leven. Wat zijn jouw ervaringen en vragen m.b.t. euthanasie en voltooid leven? Stuur je casus naar @ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we hier in de casuïstiekbespreking mee aan de slag kunnen!

Accreditatie: Accreditatie wordt aangevraagd voor verpleegkundigen.  


 

 
 

Powered by iCagenda

NIEUWS

03-06-2019

Nieuwsbrief juni 2019

Bent u benieuwd naar het laatste Transmuralis-nieuws uit de regio? U leest het in de nieuwsbrief van juni.

Lees meer ...

08-04-2019

Sportief Transmuralis

Op vrijdag 5 april vond de 44ste Leidsch Dagblad Singelloop plaats. Als Leidse stichting in de gezondheidszorg kon Transmuralis natuurlijk niet achterblijven bij deze Singelloop van 7 kilometer die nota bene voor haar deur langskomt.

Lees meer ...

25-03-2019

Nieuwsbrief maart 2019

De nieuwsbrief van maart is uit. Geïnteresseerd naar nieuws uit de regio? U leest het hier.

Lees meer ...

 • Voor zorgverleners

  Zelfevaluatie palliatieve zorg Zorgorganisaties streven naar de beste kwaliteit van palliatieve zorg voor patiënten en hun naasten. Om deze...

  Lees meer...

 • CVA

  Een beroerte of Cerebro Vasculair Accident (CVA) heeft een grote impact op iemands leven en op dat van de omgeving. Het is een plotselinge...

  Lees meer...

 • Dementie

  Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is...

  Lees meer...

 • Palliatieve zorg

  Wat is palliatieve zorg? De palliatieve fase begint op het moment dat genezing niet (meer) mogelijk is. Omdat iemand niet meer kan genezen en nog...

  Lees meer...

Netwerken & Projecten

AGENDA

logos-transmuralis-footer

© 2013 Transmuralis