• slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slide3.jpg

Palliatieve zorg - verzorgenden

Categorie
Palliatieve zorg
Datum
10-09-2018 09:00
Locatie
LUMC Onderwijsgebouw - Hippocratespad 21 2333 ZD Leiden
Telefoon
071 52 68532
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
4 dagdelen

Hoewel de dood bij het leven hoort, is het sterven van de mens een heel persoonlijk gebeuren. Geloofs- of levensovertuiging, cultuur, leeftijd, sociale omstandigheden en psychische gesteldheid geven aan de laatste levensfase een persoonlijke betekenis. Zorgverleners dienen zeer zorgvuldig om te gaan met de eigen wijze waarop een zorgvrager deze laatste levensfase tegemoet treedt en uiteindelijk wenst te sterven. Deze zorg wordt palliatieve zorg genoemd, actieve zorg voor zorgvragers in de laatste fase van hun leven en hun naasten.

Niet iedere verzorgende heeft vanzelfsprekend kennis en vaardigheden in huis om deze zorg te kunnen verlenen. Het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Holland Noord ontwikkelde in samenwerking met het LUMC de nascholing ‘Palliatieve zorg'. Met deze nascholing kun je je kennis en vaardigheden uitbreiden om optimaal tot palliatieve zorg te komen.

De verschillende vakdocenten zullen in presentaties en op basis van casuistiek de onderwerpen bespreken. Daarnaast bieden de lesmiddagen de gelegenheid om kennis en ervaring te delen.

Deze dagen zijn inclusief catering.

Accreditatie is aangevraagd bij de V&V.

 
 

Powered by iCagenda

NIEUWS

26-09-2018

De nieuwe Pal voor u is uit

De nieuwe uitgave Pal voor u Ik leef bij de dag is uitgebracht. Het magazine deelt informatie en ervaringen over omgaan met een ongeneeslijke ziekte. In deze editie deelt voetbalcoach Foppe de Haan (75) een mooi persoonlijk verhaal. Op jonge leeftijd verloor hij zijn moeder, ze was psychisch ziek. Hij las veel boeken over het rouwproces.

Lees meer ...

27-08-2018

Nieuwe naam Stichting Terminale Thuiszorg

De Stichting Terminale Thuiszorg door vrijwilligers Leiden en omstreken gaat verder onder een nieuwe naam: Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Leiden en Omgeving (kortweg VPTZ Leiden en omgeving).

Lees meer ...

09-08-2018

Fortis in unum voor werknemers met NAH

Op 30 oktober 2018 organiseert Effectyf een ronde tafel bijeenkomst voor huisartsen, revalidatieartsen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen. Want als het gaat om de re-integratie van werknemers met niet-aangeboren hersenletsel, dan maakt een goede verbinding tussen deze (sociaal) geneeskundigen hét verschil.

Lees meer ...

 • Voor zorgverleners

  Handreiking omgaan met hoop Mensen met een korte levensverwachting kunnen veel hoop hebben. Zelfs hoop op genezing, ondanks besef van prognose.  Veel...

  Lees meer...

 • CVA

  Een beroerte of Cerebro Vasculair Accident (CVA) heeft een grote impact op iemands leven en op dat van de omgeving. Het is een plotselinge...

  Lees meer...

 • Dementie

  Dementie is een verzamelnaam voor aandoeningen van het brein die gekenmerkt worden door stoornissen in de verstandelijke vermogens zoals het...

  Lees meer...

 • Palliatieve zorg

  Wat is palliatieve zorg? De palliatieve fase begint op het moment dat genezing niet (meer) mogelijk is. Omdat iemand niet meer kan genezen en nog...

  Lees meer...

Netwerken & Projecten

AGENDA

logos-transmuralis-footer

© 2013 Transmuralis