Feature Image

Proactieve zorgplanning bij mensen met dementie

Wanneer

24 juni 2024    
17:00 - 20:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Scheppingskerk
Van Poelgeestlaan 2, Leiderdorp, 2352 TD

Categorie

Scholing vanuit de netwerken Dementie en Palliatieve zorg

Inhoud:
Proactieve zorgplanning, oftewel het tijdig bespreekbaar maken van de palliatieve fase en het zorgbeleid vervolgens hierop aanpassen, kan ervoor zorgen dat mensen met dementie betere palliatieve ondersteuning ontvangen.

Gezien het progressieve karakter van dementie, is het van belang om zo vroeg mogelijk te starten met proactieve zorgplanning zodat de persoon met dementie zelf nog kan meedenken over wat hij of zij van belang vindt voor latere fasen van de dementie. Specifieke wensen kunnen worden vastgelegd (bijvoorbeeld in een wilsverklaring en in het medisch dossier).

Tijdens deze scholing geeft de spreker uitleg over hoe u proactieve zorgplanning kunt vormgeven bij mensen met dementie. Zij geeft een toelichting op handreikingen, die u hierbij kunt gebruiken. Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden komen de dillema’s over proactieve zorgplanning bij mensen met dementie aan de orde.

Een interactieve bijeenkomst, waarin de vertaling wordt gemaakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk.

Doelgroep: 
Casemanagers dementie, praktijkondersteuners, verpleegkundigen en verzorgenden uit zowel de thuiszorg als de intramurale setting.

Locatie: 
Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2, 2352 TD Leiderdorp

Docent: 
Jeanet van Noord, verpleegkundig specialist, docent verpleegkunde en coördinator en lid van het Consultatieteam Palliatieve Zorg Hollands Midden. Jeanet heeft veel praktijkervaring, daarnaast heeft ze ruime ervaring in het geven van scholingen en het bieden van consultatie.

Programma: 
16.45 uur Inloop, ontvangst
17.00 uur Welkom en start inhoudelijk programma
18.15 Pauze
19:00 Vervolg inhoudelijk programma
20.00 uur Afsluiting

Kosten: 
De scholing is kosteloos voor professionals, werkzaam bij organisaties die aangesloten zijn bij Transmuralis. Voor overige deelnemers bedragen de kosten €25,-. Netwerkleden krijgen voorrang bij inschrijving.

Annuleringsvoorwaarden:
U kunt zich kosteloos afmelden tot uiterlijk 48 uur vóór aanvangstijdstip van de bijeenkomst. Dit doet u door een e-mail te sturen naar info@transmuralis.nl. Indien u zich niet tijdig schriftelijk afmeldt, brengen wij €25,- bij u in rekening.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.