Casuïstiekbespreking palliatieve zorg

 Registratie gesloten
 
0
Categorie
Palliatieve zorg
Datum
donderdag 6 juni 2019 17:00
Locatie
LUMC, gebouw 1 J-01-116 - Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden
Aantal beschikbare stoelen
26
Beschikbare stoelen
26
Telefoon
071-3628220
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bijlage
Over euthanasie en voltooid leven

Het totaal aantal deelnemers is bereikt. U kunt zich niet meer inschrijven. U kunt zich wel op de reservelijst laten plaatsen door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarin naast uw naam, organisatie en bignummer ook uw mobiele telefoonnummer door. De ervaring leert dat er op het laatst altijd wel afmeldingen binnenkomen. MIsschien kunt u dan toch nog deelnemen.

De euthanasiediscussie lijkt ingewikkelder dan ooit tevoren nu ook het concept ‘voltooid leven’ een rol speelt. Op dit moment is het lijden aan een medische aandoening, zoals bijvoorbeeld een terminale vorm van kanker of een zogeheten stapeling van ouderdomsklachten, een vereiste voor het toepassen van euthanasie.

Er zijn echter ook andere, niet-medische redenen voor een stervenswens, zoals het gevoel hebben dat je leven voltooid is. Sommige ouderen die om deze reden een stervenswens hebben, dienen een verzoek in tot euthanasie, maar dat wordt niet ingewilligd omdat het lijden geen medische oorzaak heeft. De onderwerpen euthanasie en voltooid leven roepen veel vragen en discussie op.

Een eenduidige omschrijving van voltooid leven is moeilijk te geven omdat het vooral om een uiterst persoonlijke ervaring gaat, die voor iedereen anders zal zijn. "Niemand zal ooit over een ander kunnen zeggen dat zijn leven voltooid is. Iemand zal dat uiteindelijk alleen zelf kunnen bepalen, omdat het een persoonlijke ervaring is", sprak D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra.

In de casuïstiekbespreking voor verpleegkundigen gaan we a.d.h.v. casuïstiek met elkaar in gesprek over euthanasie en voltooid leven. Wat zijn jouw ervaringen en vragen m.b.t. euthanasie en voltooid leven? Stuur je casus naar @ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we hier in de casuïstiekbespreking mee aan de slag kunnen!

Accreditatie: Accreditatie wordt aangevraagd voor verpleegkundigen.  


 

 
 

Powered by iCagenda

© 2013 Transmuralis