Scholing palliatieve zorg voor verzorgenden

Categorie
Palliatieve zorg
Datum
maandag 15 januari 2018 08:30
Locatie
LUMC - Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden
Inschrijving geopend

Hoewel de dood bij het leven hoort, is het sterven van de mens een heel persoonlijk gebeuren. Geloofs- of levensovertuiging, cultuur, leeftijd, sociale omstandigheden en psychische gesteldheid geven aan de laatste levensfase een persoonlijke betekenis. Zorgverleners dienen zeer zorgvuldig om te gaan met de eigen wijze waarop een zorgvrager deze laatste levensfase tegemoet treedt en uiteindelijk wenst te sterven.
Deze zorg wordt palliatieve zorg genoemd, actieve zorg voor zorgvragers in de laatste fase van hun leven en hun naasten.

Niet iedere verzorgende heeft vanzelfsprekend kennis en vaardigheden in huis om deze zorg te kunnen verlenen. Het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Holland Noord ontwikkelde in samenwerking met het LUMC de nascholing ‘Palliatieve zorg'. Met deze nascholing kunt u uw kennis en vaardigheden uitbreiden om optimaal tot palliatieve zorg te komen.

De verschillende vakdocenten zullen in presentaties en op basis van casuistiek de onderwerpen bespreken. Daarnaast bieden de lesmiddagen de gelegenheid om kennis en ervaring te delen.

Naast de palliatieve zorg voor verzorgenden bieden wij deze nascholing ook aan voor verpleegkundigen. Dit is de basis of de gevorderden nascholing.

De nascholing begint met een hele dag les op 15 januari, daarna volgen drie middagen: op 25 januari, 06 februari en 22 februari.

Voor meer informatie en inschrijving klikt u hier.

 

 

 
 

Powered by iCagenda

© 2013 Transmuralis